Fasadtvätt

REN FASAD PÅ NOLLTID

Ett första intryck av en villa, hyreshus eller en industribyggnad är fasaden. Många års påverkan av bilavgaser, luftföroreningar, mossa, väder och vind kan ha satt sina spår.

En fackmannamässigt utförd rengöring kan lyfta det första intrycket avsevärt. Genom att göra regelbunden fasadtvätt och impregnera dina objekt ökar du livslängden på dem avsevärt. Samtidigt blir dina fastigheter enklare att rengöra och du förebygger framtida problem.

FASADIMPREGNERING

Vatten – fasadens värsta fiende.

Vatten och fukt skadar fasaden genom att orsaka frostskador, saltutfällningar, nedsmutsning, alg- och mögelangrepp. Nu kan du på ett enkelt sätt skydda din fasad mot skador med hydrofobering.

Ett enkelt sätt att förklara hur det funkar är att tänka sig att man klär hela fasaden med en GORE-Tex jacka. Impregneringen låter fasaden ”andas ut” fukt men stänger effektivt ute regn och håller ytan torr. Tester visar att vattenabsorptionen minskar med 70-90% efter behandlingen.

Förutom att förhindra skador orsakade av fukt och frost, förbättrar man dessutom värmeisoleringen genom att väggens fuktinnehåll minskar. Detta gäller framför allt konstruktioner med lättbetong. Genom att väggkonstruktionen hålls torr kan även inomhusklimatet förbättras.
Impregnering förlänger livslängden på betongen.

Bra att veta är att egenskaperna för impregnering varierar något, beroende på kvalitet och betongens blandning. På Avloppsjouren AB använder vi endast högkvalitetsprodukter som borgar för bästa kvalitet samt är miljögodkända.

Vattenavvisande impregneringar har hittills använts i liten omfattning i Sverige. I övriga Europa däremot, och i synnerhet i Tyskland har de använts med stor framgång ända sedan 1950-talet.

NÅGRA FLER FRÅGOR?

99%

Är du fortfarande inte helt hundra på vad en fasadtvätt eller fasadbehandling innebär? I så fall kontakta oss gärna längre ner på denna sida så svarar vi mer än gärna på alla dina frågor eller klicka på knappen nedanför för svaren på dem vanligaste frågorna.

Frågor & Svar

Kontakta Oss

Skicka E-Post Till Oss

    Ditt Namn (*)

    Din E-Post (*)

    Ditt Telefonnummer (*)

    Ämne

    Ditt Meddelande