Takvård

Varför ska man vårda taket?

Dagligen utsätts våra tak för väder och vind. Snö, regn, hagel och solsken sliter hårt på taket och dess ytskikt.

På senare år har problemen med påväxt på våra hus blivit allt större. Orsaken är en kombination av bland annat förändringar i luftfuktighet, temperatur och nedebördens pH-värde. Små faktorer som tillsammans bidrar till en ökad påväxt.

Alternativen vid en takrenovering är att antingen att byta taket eller tvätta och måla det gamla. Vid ett takbyte måste man byta plåt, läkt och papp, frakta bort det gamla taket mm. Detta blir en kostsam utgift, som man kommer ifrån vid taktvätt- och målning. Dessutom till en fjärdedel av kostnaden.

Med marknadens mest effektiva behandlingsmedel tar vi bort befintlig påväxt samtidigt som näringsämnena neutraliseras. Ytan nollställs och takbehandlingen förebygger nya angrepp i upp till fyra år.

Vi erbjuder dig en skonsam och kostnadseffektiv takbehandling som som ser till att ditt tak förblir påväxtfritt och fint i många år framöver.

Vi erbjuder kostnadsfria hembesök med takvårdsbesiktning. För bästa resultat utför vi en besiktning där vi fastställer påväxtyp och mängd. Vi anpassar takbehandlingen efter takets behov till ett fast pris. Våra hembesök sker alltid utan köpkrav.

Takrengöringen utförs på överenskommen tid av en takvårdsexpert och sker alltid med största säkerhet. Vi avlägsnar påväxten. Naturligtvis rensar vi hängrännorna och gör en grovstädning efter utfört arbete.

Kontakta oss för en kostnadsfri besiktning av ert tak. Ni får en offert på vad arbetet kostar. Har man rätt till ROT-avdrag så är även detta uträknat på offerten.